Kenny app

Speciaal voor alle Kenny-fans, brengt Kennisnet een tablet-app voor kleuters uit. Speel samen met Kenny 4 uitdagende spellen. Laat kinderen kennismaken met schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. De app is inmiddels al meer dan 20.000 keer gratis gedownload in de iTunes store en Google Play.

Deze app was genomineerd voor de Media Ukkie Award 2013. De jury over de Kenny app: "Kenny geeft goede uitleg voor begeleiders en nodigt je uit meteen iets te gaan doen. Daardoor zit je vanaf het begin af aan in het spel."

De geboorte van Kenny
In de app bevrijd je Kenny uit zijn ei. Hij vindt een mooie koekoeksklok, maar hij kan er niet naartoe vliegen. Kinderen kunnen hem helpen door alle spellen te spelen en wolkjes te verzamelen. Hebben ze alle 4 de wolken verzameld, dan kunnen ze met Kenny naar de koekoeksklok. Daar kunnen jullie samen zingen en andere gekkigheid uithalen.

Waarom deze app?
Deze app hoort bij de Kenny.nl, de website van Kennisnet voor kinderen in de onderbouw van de basisschool.
De app is ontwikkeld vanwege de groeiende populariteit van tablets in het kleuteronderwijs. Nu kun je ook op tablets met Kenny spelen.